A közelmúltban kavart végeláthatatlan média vihart Bochkor Gábor rádiós celeb, finoman szólva is tahó mondata, miszerint: "Az a nő, aki kövér, nem érdemli meg, hogy szeressék, mert elhanyagolja magát..." Mondta mindezt Pierce Brosnan feleségéről, Kelly Saye Smithről. Hozzá fűzte még azt is, hogy a sármos színész hazudik, amikor arról beszél a világnak, hogy ő imádja a felesége minden porcikáját, még a hurkáit is. Most így az Oscar díj gálájának előestéjén ugrott be, hogy bezzeg, négy évvel ezelőtt, amikor a túlsúlya miatt lett persona non grata a díjátadón Melissa McCarthy, korántsem zizegett ennyire a magyar média zümmögő kórusa, mint most a Bocsi megbocsáthatatlan eszmefuttatása nyomán.

Mi is történt az Oscar idején Melissa McCarthyval 2012-ben?

Nos, a bájos duci színésznőt, őt, itt a képen...

...a legjobb mellékszereplőnek járó Oscarra jelölték a Koszorúslányok című filmben nyújtott alakításáért. (Nálunk a Szívek szállodája című sorozatban láthatták a nézők Melissát). Naná, hogy örült a jelölésnek, rögvest el is kezdett menő divattervezőt keresni, aki a gálára estélyi ruhát készít neki. Naivul azt hitte, könnyű dolga lesz, hiszen az Oscar vörösszőnyegén végig sétáló színésznők kegyeiért versenyeznek a világ legjobb, legnevesebb divattervezői. A bevonuláskor ugyanis nemcsak a színész, színésznő nevét mondják be hanem az általa viselt estélyi ruha tervezőjének, készítőjének nevét is. Az a divattervező, akinek nem viseli valaki a ruhakölteményét az Oscaron, az, ahogy mondani szokták, a világ elitje számára, nincs is, nem létezik - hiába van...  

Ezért volt Melissa számára döbbenetes, hogy bármelyik neves divatcéget kereste meg a kérésével, egyik sem vállalta, hogy estélyit készít neki a gálára, Oscar ide, Oscar oda... Melissa azonban nem az a feladós fajta, kerített magának egy neve nincs divattervezőt, aki hajlandó volt számára két estélyit is elkészíteni, amikben végig sétálhatott a hírességek vörösszőnyegén..

Íme:

   

Senki nem zavarta haza, azért, mert túlsúlyos! Viszont okult a történtekből, s az akkor még nevenincs divattervezővel közös céget alapítottak, kifejezetten telt, molett, sőt! (urambocsá') túlsúlyos hölgyek számára. A cég azóta igen, igen jó nevet és még jobb bevételeket tudhat magáénak. Már az ő általuk készített ruhakölteményben vonul fel két színésznő is az idei Oscar gálán... Nem mondhatni, hogy Melissának a legkellemes emlékei közé tartozik a divatcégek elutasítása, de már túltette magát rajta. Bár még mindig fel nem foghatja, hogy mitől híres, sőt! neves az olyan divattervező meg a cége, aki nem akar, nem képes bármilyen megrendelést teljesíteni, ha megfizetik érte?

Mi ebből a tanulság? Nem mondhatjuk, hogy abszolúte semmi, mert igenis van egy nagyon fontos üzenete a történetnek: van élet a túlsúlyon túl is! Még az Oscar gálán is... A siker nem maradt el, a diszkrimináció pedig ötletet és pénzt hozott Melissa McCarthynak...

Ja, és, hogy az öregecske műsorvezetőcske, Bochkor Gábor is megnyugodjon a kövér nőket és Pierce Brosnan szavahihetőségét illetően, arra is találtam néhány fotót:

Így néz molett feleségére, Kellyre, a férje Pierce Brosnan..

...és ennyire jól érzik magukat - együtt!

Ergo: mégiscsak van szerelem a túlsúlyon túl is!

Bocsi, Bocsi, ejnye, ejnye.... Hihető, ugye?

(fotók forrása: google, filmkatalogus.hu, nlcafé.hu)