A képen látható kutya neve Rex. A hely, ahol a fénykép készült, az Ányos utcai gyermekorvosi rendelő, Óbudán. Most már ez Rex munkahelye! Lelki támogató, mentális segítő. Eddig - mintegy másfél éve már - "csak" elkísérte a gazdit, dr. Varga Károlyt a rendelőbe, a legtöbb gyerek örömére. De akadt szülő, aki nem örült annyira Rex jelenlétének - és ezért feljelentette a gyermekorvost. A doki azonban nem hátrált meg, mert az ő tapasztalatai szerint a kis betegekre igenis nagyon jó hatással volt és van is a kutya jelenléte. Nyugtatólag, gyógyítólag hat. 

Megtette a szükséges lépéseket, s az eredményről fészbúk oldalán (ahol Rex fenti képe is látható) így számolt be:

"Szeretném megköszönni a kedves feljelentőnek!Most már fel merem tenni a képet,amint Rex a váróban fekszik.Lelki támogató,azaz mentális segítő kutyává avanzsált.Minden szükséges vizsgálaton átesett,így már hivatalosan is mosolyt csalhat kis pácienseim orcájára! Itt a váró faliújságán látható is a bizonyítványa! "

Íme:

a bizonyítvány:

Bravo Doki!

Szívből gratulálok! Nemcsak azért, mert magam is óbudai vagyok, gyerekem is, kutyám is van - hanem mert számtalanszor tapasztaltam időseknél, betegeknél, gyerekeknél, sőt! saját magamnál is, hogy egy kutya szeretete, figyelme, többet ér minden gyógyszernél!

Főleg, ha ő is jól érzi magát a világban, mint egyik kedvenc kutyás filmem főszereplője, Jerry Lee....

(forrás, fotók Dr. Varga Károly FB (katt) oldala)